otrdiena, 2009. gada 9. jūnijs

Mēnesis Londonā

Lūk, 4. nedēļa :)

Jums man jāatvaino, ka Kristapu nelaižu pierakstīšanas. Viņš joprojām strādā. 

Noslēdzot ceturto nedēļu, varu atzīmēt, ka Šoriņi ir ielauzušies skarbajā Londonas restorānu biznesā.

Vēl pagājušajā nedēļā sāku apsvēt iespēju "ieķert kreņķi" par tēmu - johaidī, kad tas darbs pie manis atnāks.  Sākotnēju sekoju Kristapa piemēram un sūtīju dzīves aprakstus uz vietām, kur gribētos būt, līdz nāca apjausma, ka nav lāga atbildējis neviens, pat ne ar "paldies, esam saņēmuši, izskatīsim". Nepiedodot šādu nepieklājīgu attieksmi, pārgāju pie plāna B - CV dalīšanu kā flaijeri. Visvairāk traucēja ne tas, ka būtu jāiet iekšā un jāprasa, pat ne nostaigātie kilometri, bet gan nepamatotā izvēlība brīdī, kad tiešām gribās strādāt (patiesi kolosāla sajūta:)). 

Negribēju ūķi, negribēju bāru, negribēju nošļukušu ēstuvi... vārdsakot spēlējos loterejās "....Hmmm, un kurš uz šīs ielas saņems manu CV". Līdz vienu dienu Kristaps pieņēma mani darbā par optimistu, apsolīja maksāt par pilna laika slodzi, un te zvans - loterijas uzvarētājs Carluccio's (http://www.carluccios.com/) - itāļu restorāns. Savā itāļu temperimentā sekoja atdzīšanās, ka labākas par mani nav, momentā dod darbu, ar visu to, ka es uz nedēļu tūlīt braucu uz LV :):) abpusēji vienojāmies, ka es labprāt izbaudīšu pārdevējas / bufetnieces / oficiantes lomu viņa deli.

Bet ar to viss nav gana. Pabiju uz pārrunām jau pieminētajā franču smalkmaizīšu smalkbodē (http://www.daylesfordorganic.com/). Franču ģimene ir īpašnieki arī JCB traktoriem un šis organiskais restorāns / veikals ir multimiljonāru kundzītes iegriba. Lai arī gribēju vienkāršu darbiņu kafejnīcā, kur izsapņot sapni par savu kafejnīcu, kur reiz pasniegšu no rītiem siltas maizītes, tieku uzaicināta uz interviju pere -pere - balti - smalkā kafejnīcā, kur visi staigā uz pirkstgaliem, smaida vajadzīgo smaidu un runā ar franču akcentu. Tā nu es, atsvaidzināju savas franču valodas zināšanas mersi boku līmenī un, dungojot dziesmiņu par JCB traktoriem (http://www.youtube.com/watch?v=rGkseGFQLh4), Olivjē kungam spīdošām acīm stāstīju, ka es zinu, ka īsts piens saskābst trīs dienās.  Smalkais Olivjē kungs izrunājās, ka esmu viens no nezcik desmitiem, kas uzaicināti uz pārrunām, un tikai retais tiks uz reālu pārbaudes laiku, nerunājot par to laimīgo, kas tiks pieņemts. Saviebos kā pēc trīs dienām pieskābis piens un nesagribēju tur būt. Nu lūk, un manā optimistes daba dienā, zvana arī Olivjē kungs un aicina mani vienu dienu pagrozīties pābaudes laikā. Tad nu es ceturtdien paņemšu līdzi labu devu humora un došos grozīties. 

Lai arī kā tur ies, visi tie pere smalkie krutumi nav man. Vienīgais, ko nopietni apsveru, ir apmācības, ko gribētu piedzīvot, izgaršot visus vīnus, ēdienus, dzērienus, uzzināt, kas tur iekšā. Pastāstīšu turpinājumu, ja tāds būs:):) Pie itāļiem pagaidām padarbošos, līdz franči vienosies ar sevi :):) nirdzīgi, pēc CV dalīšanas kā flaijerus, šī ir tāda feina pašapziņas celšanas doma.

Runājām ar Kristapu, ka ļoti interesanti ir mainīt attieksmi pret darbu kā tādu, uz kuru nav jāierodas viegli uzvilktam, sadrūmušam un norūpējušamies jau defoltā. Tieši pretēji - mācīties ko jaunu no interesantiem cilvēkiem, vērot, uzzināt informāciju ne caur telefonu vai internetu. Man tas patīk. 

Tagad, kad darbs ir atrasts un tas nav jāiznes mājās, gribas atrast kaut ko sev. Iznākot no darba, pāri ielai ir grāmatnīca ar Starbucks kafejnīcu, kur pavadu daudz laika, lasot visu pēc kārtas. Grāmatnīcai blakus Zara un H&M... kaut kad jau tā kāja paslīdēs:):)

Ā, rīt Londonā sāksies satikmes elle. Laikam tiešām uz trīs dienām metro darbinieki parādīs, kur vēži ziemo visiem šiem ārprātīgajiem miljoniem, uzrīkojot streiku. Kas te darīsies, to tūliņ redzēsim, gan jau ka ziņās arī stāstīs. Mums sanāk iekļauties kopējā panikā, jo ķermeņu transportēšana notiek pamatā ar metro. 

Un, tas viss ir nieks pret to, ka TĀLBERGIEM ŠODIEN 2GADU KĀZU JUBELĪTIS! Mēs sveicam, sveicam, sveicam un atceramies to foršo, saulaino 9. jūniju 2007. gadā:):)

Akal kaut kas smieklīgs, šoreiz Elviss nevar padziedāt kādas backvokālistes dēļ (bilde nav obligāta, ieslēdz fonā): http://www.youtube.com/watch?v=JoObczRKMQI&feature=related

1 komentārs:

  1. Re, ij graamata nav jaaraksta, viss jau ir pateikts - miiljaa, Shorinjkundze, raksti veel, dikten labs - es gan veel neesu redzeejusi, kaa raksta Shorinjkungs, bet Shorinji izrullee London plaacenii - un par to, lai vinjiem viss irrr :))

    AtbildētDzēst