trešdiena, 2009. gada 30. decembris

Vieni vienīgi Ziemassvētku brīnumi - papildināts ar bildēm

Beidzot tīrā mājā pastāvīgās iedzīvotājas (Kristaps strādā) skatamies Mēriju Popinsu, spiežam iekšā Džeinas paštaisīto siera kūku - dievīga!- un spriežam par Jaunā Gada apņemšanos ar 1. janvāri sākt veselīgi ēst un vingrot. Tāds neliels pārtraukums starp viesiem un viesiem. Rogi nomaina Rozīšus.

Paldies visiem par sveicieniem svētkos - mēs tiešām nosvinējām Priecīgus Ziemassvētkus!

Gatavošanās svētkiem sākās jau 1. septembrī. Londona burtiski nogrima lampiņās un dekorācijās, un mākslīgajā sniegā. Nu labi, ka tas sniegs tiešām uzsniga, citādņāk mākslīgā sniega kupenas būtu tāds kā izsmiekls. Dāvanu pirkšanas ārprāts katrā ziņā bija vēl nepieredzēts manām acīm, tas vien, ka Londonas pūļi parastie rotēja pa veikaliem kā traki, bet, kad mūsu austrāļu meitenes sāka nest maisus.... Es ķēru kreņķi. Dāvaniņu skaits zem piepūšamās egles (nu bija tāda) sāka augt ģeometriskajā progresijā, bet mēs abi ar Kristapu vēl tikai sākām apcerēt par tēmu. Nodarbojāmies ar visādiem vērojumiem. Piemēram, dienā, kad sasniga smuks sniedziņš, Džeina sēdēja dīvāna stūrītī un čortojās, ka viņai galīgi nav Ziemassvētku sajuta, jo ir auksts! Nosmējos gardi, jo mums tieši pretēji - tikai tad, kad salst nagi, ir īstā sajūtiņa.
Redz, stāstā par austrāļu Ziemassvētkiem ietilpst vecītis šortos, kas atbrauc ar astoņiem bumeriem (vārds, kas apzīmē baltus ķengurus. Cik jauki, ne?). Svētku svinības notiekot pie peldbaseina, slēpjoties no +40C. Tad nu mēs vienojāmies, ka Ziemassvētku vakars būs pa latviskam, bet 25. datumā būs austrāļu versija par svētkiem.

Uz svētkiem mēs savācāmies tāds bariņš - Uģi (Liepiņu Uģis ar Lapiņu Līgu un mazo pusotrgadīgo Markuspuiku), Rogi (Līga, ko joprojām reizēm nosaucu par Pīlēnu, Uldis un Emīlija), Šoriņi (komplekts parastais) un Džeina un Liāna. Tad jau tālāk viss kā nākas - pieēšanās, karstvīns, saldumi.... un arī vecītis. Ar to nezinu vai lepoties, vai labāk vispār nestāstīt - Ziemassvētku vakarā Inta aizgāja uz veikalu un tieši tad atnāca vecītis. Jautrība sita augstu vilni un gribās domāt, ka Ziemassvētku vakars tiešām izdevās.

Nākošajā dienā meitenes izsprieda, ka diez vai varēs mums prezentēt peldbaseinu un bārbikjū, tāpēc saveidoja tonnām ēdienu. Tītars ar dzērveņu mērci vēl bija pievarāms, bet tad nāca - desertu laiks. Pārsprāgt! Vēl dienas pēc svētkiem pieķērām sevi pārspriežot Džeinas siera kūku. Un kā lai no tās izvairās - šodien Džeina izvilka no slēptuves vēl pāris gabaliņus.

Gribās ļoti domāt, ka Jūsu Ziemassvētki arī bija tieši tādi kādiem Ziemassvētkiem jābūt!
Te arī Rogu viesošanās iemūžināta: http://picasaweb.google.com/intasorina/LigaUldisUnEmilijaCiemos#

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru