piektdiena, 2009. gada 21. augusts

Laiks pirkt aviobiļetes!

Oi, kājas ir pats svarīgākais orgāns manā ķermenī šobrīd. Būšana 9 stundas uz kājām ved pie vēlmes tās reizēm noskrūvēt un paņemt jaunas no cita komplekta. Tad nu tās tiek lutinātas un pūtinātas, pirktas īpašas zeķes un smēres, un pat izpelnījās īpašu braucienu uz veikalu, lai saņemtu balvā par skraidīšanu labu labās kurpes. Tagad ar jaunajām brūnaļām kājās, sēžu svaigi sakārtotajā istabā, lai pastāstītu, kā mums iet.

Mums nupat ies vēl foršāk kā iepriekš, jo esam beidzot tikuši pie savas teritorijas. Jau iepriekšstāstīto apsvērumu dēļ dzīvosim kopā ar austrāļu meitenēm, bet man liekas, ka būs jauki - jauki. Tāpēc - laiks pirkt aviobiļetes uz Londonu, gaidīsim jūs četru guļamistabu divstāvu mājā ar apdzīvojamiem bēniņiem nākošos astoņus mēnešus (hmm, kad paskatās, cik ātri pagājuši iepriekšējie trīs, astoņi mēneši ir ar roku aizsniedzami).

Māju meklējumi izvērtās teju dramatiski, daļēji laika trūkuma deļ, daļēji Londonas piedāvājuma dēļ. Mēs abi ar Kristapu strādājam, vienīgā, kas mūs varēja izručīt, bija Liāna. Pa vakariem malām cauri piedāvājumus, nākamā rītā Liāna visus apzvanīja, ieguva labi ja pusotru iespēju kādu mājokli apskatīt (jo tie, kas sludinājumos, tie jau esot aizņemti, kas liek domāt, ka tie, kas sludinājumos, nemaz neeksistē), vakarā mums asarām acīs stāstīja par tiem drausmīgajiem ūķiem, kuros cilvēkiem liek dzīvot. Finālā divu nedēļu laikā izdevās iegūt pāris jēdzīgus variantus. Viens no tiem - pats ideālākais, kas vispār varēja būt par naudu, ko būtu maksājuši. Pēc tuvākas izpētes internetā, ar lūztošu sirdi nācās to aizmirst drausmīgā rajona dēļ. Mīlīgā mājiņa atradās tieši pāri ielai no Hampstead Heath parka, bet līdz metro 15 min jāiet pa rajonu, kurā pilsēta izmitina cilvēkus ar finansiālām problēmām, kas, savukārt, izv
ērties visai krimināls.
Pārējie cilvēcīgie varianti bija diametrāli pretēji - viens: Kamdenas centrā, 3 min no metro, 20 min līdz darbam, 450 naudas nedēļā, trīs istabas ar mūsu guļamistabas logu uz lielo ielu, pirmais stāvs, blakus krogam; otrs: mūsu tagadējais rajons East Finchley, kas ir 40 min līdz darbam, 15 min līdz metro, 4 guļamistabas, bēniņi, dārziņš, 390 nedēļā, jaukā klusā rajoniņā. Tad nu mums, lauku bērniem, svaigs gaiss bija svarīgāks par dzīvošanu pašā centru centrā, kā rezultātā izvēlējāmies otro variantu. 15 min līdz metro būs piespiedus sportiņš, kas tik ļoti pietrūkst. Mjā, par naudiņām nerunājot. Gribi dzīvot Londonā, esi gatavs maksāt 450 uz četriem cilvēkiem nedēļā, sadalot uz četri un pieskaitot rēķinus, pareizinot nedēļu skaitu mēnesī, mums abiem tas ir tuvu 1000 mārciņām mēnesī:):) Realitāte.
Tā nu mēs tagad sagaidīt vien nevaram 29. augustu, kad pārvāksimies!!! Man patīk fakts par svaigu gaisu un gaišajām telpām un tas, ka visiem pietiek vietas, pat ja ciemosies draugi! O, tāds atvieglojums tagad, kad šī visa sāga atrisināta. Jāievācas un jādzīvo nost.

Tāda sajūta, ka viss pa solītim iet uz priekšu, man ar darbiņiem iegājis sliedēs, tūliņ pārvāksimies, redzēs, kā Kristapam ar darbiem, es mēģināšu dabūt vēl ko labāku. Noteikti nav sajūta, ka dzīvojam atpakaļgaitā.

Pie tam kompānija ir tāda ļoti savēja. Ar Liānu esam abas kaut kur līdzīgas, tādas, kas var tarkšķēt par visu, iebremzēt par lietām, kur nevajadzētu, bet veikalā izpakot svarus un nosvērties, ja vajag. Ar viņu par visu ļoti vienkārši vienojamies un dzīvošana kopā nesagādā nekādas problēmas. Otra austrāļu meitene Džeina bija šeit uz pāris dienām, šobrīt ceļo pa Eiropu, tā kā īstā iepazīšanās vēl tikai priekšā.

Labi, mīļie, samīļoju visus domās un priecājos par jūsu vasaru, kas izskatās pilnībā izdevusies. Tikko apskatījos kalendārā un iepletu acis par esošo datumu. Tas arī nozīmē, ka Dita ir par vienu gadu vecāka:):) Klēģeru pāris par vienu gadu tuvāki:):) Lienes nosvinējušās, tagad Lindām kārta:):) Daudz laimes jums visiem svētkos, piedomājam ļoti!

Vakar redzējām dzīvu piemēru - kas bez biksēm, tas bez bēdām:):)
Te arī dažādas bildītes no dažādiem pasākumiem/ piknikiem. Arī jaunā mītne no ārpuses: http://picasaweb.google.com/intasorina/RondomBildesAugusts#

2 komentāri:

  1. Ccau, Inta! nesen tikko kaa atgriezos no 3x3 garezeraa un uzmini, ar ko tur iepazinos? - ar tavu pagaassvasaras praktikantiiti Ievu lloti tievu!

    AtbildētDzēst
  2. :):) šīs pašas Ieviņas brāļa sieva ir mana laba draudzenīte, kas ar vīru, viņas brāli, pie mums brauks septembrī ciemos:):) maza - maza Latvija jeb maz - maz Latviešu

    AtbildētDzēst