otrdiena, 2009. gada 25. augusts

domu gali

- Avīzē bija publicēti Londonas metro karstākās vietas. Dažās stacijās temperatūra vasarā nekrītās zemāk kā +32C. Viena no tām - Oxford circus - pilsētas iepirkšanās centrs, vecā darba pietura. Neesmu bijusi tur kopš vairs nestrādāju pie itāļiem.

- jaunās mājas gaidāmas pilnīgi plikas, bet pateicoties patērētājsabiedrības labākajām tradīcijām, viss eksistencei nepieciešamais salīdzinoši maksā kapeikas.

- svētdien mūsu restorāniņā uz brokastīm bija ienākusi Natālija Portmane. Kādu citu dienu pasniedzu tēju Naidželam Hovardam, kas esot arī dikti zināms. Hmmm, nav neko tāds neizsaka. Džeina (mūsu jaunā mājas kaimiņiene, kas šobrīd ceļo pa Eiropu) pirmajā Londonas dienā Koventgārdenā satika Džūdu Lovu. Abas ar Liānu spiegdamas atskrēja mājās.
- algu man jaunajā darbiņā ieskaita JSB Excavators Ltd. Apsmējos un uzliku dziesmiņu par JSB traktoriņu.

- pietrūkst mūzikas. Kopš esam šeit, mūsu klucītis (ārējais disks) negrib piešķilties. Tur iekšā visa pasaules mūzika un visas mūsu bildes. Sirds dreb par klucīša dzīvību.

- Vienu dienu vīrs mājās pārrodas ar milzīgu kasti - darbā viņam atdevuši printeri. Tagad mums ir arī printeris:) Kolēģis esot ieguvis īpašumā krēslu (parastu koka krēslu, pusdiengalda parasto), to piestiprinājis pie savas ne mazās mugursomas ar savelkamajām lentēm, uzkāpis uz sava riteņa un tāds arī aizminies uz mājām. Lielpilsēta pieslēpē situācijas, kas jārisina.

- Kristaps lasa savu bībelīti. Vakar pirms gulētiešanas bija ticis līdz 143 lpp, kurā aprakstīta lopu kaušana. Saldus sapņus.

- Banka par katru nieka mūsu kustību sūta informatīvas vēstules. Apnicis saņemt to makalatūru. Kāds te vēl runā par banku grūtajiem laikiem Lielbritānijā. Protams, nabadziņi, ja šitā tērē papīra un pasta izdevumiem, un kāds vēl tās vēstules sagatavo....

- pa lielam domas šobrīd tādas eksistenciālas saistībā ar jauno mājvietu. Dikti gaidu, emu nogurusi no Endija īpatnībām. Labi, ka viņš tagad ir brīvdienās.

- Kamēr Endijs brīvdienās, mūs apciemoja parādu piedzinējs un atnes vēsti par pēdējo brīdinājumu. Mums nav ne jausmas par ko, jautrā kompānijā iztēlojāmies lietas, par ko Endijs nebūtu samaksājis un ko varētu piedzinēji aizvākt. Ienāca prātā doma, ka varbūt viņš tagad ir aizmucis no valsts, kas izskaidrotu to, kāpēc tik ļoti mūs gribēja pierunāt turpināt īrēt viņa māju. Uz ziņu par piedzinēju Endijs atsūtīja ziņu, lai mēs cenšamies nevienam svešiniekam durvis neatvērt.... Atkal vieta smieklim, kā gan viņš to iedomājās mājā, kurā dzīvo vēl trīs pieauguši cilvēki un ārdurvis ir ar stiklu.

- Atrakstīja Alejandro (Dānijas laiku labākais no draugiem), ka oktobra sākumā būšot Parīzē. Esmu gatava pirkt biļetes jau šodien! Nav redzēts kādus gadus 12:)

- Liāna atdzinās, ka viņa sākot pieņemt mūsu angļu valodas runas stilu. Vieta kārtīgai jautrībai, jo angļu valoda, atšķirībā no viņas, nav dzimtā valoda.

- Liānas brālis pagāšpiektdien apprecējies. Puisis esot aiz satraukuma nedaudz iedzēris pirms ceramonijas. Viss gājis gludi, viņš dikti koncentrējies tekstam, kas jāatkārto aiz mācītāja. Pēc zvēresta mācītājs, pieklājīgs būdams, teicis "paldies, Rikij", Rikijs kārtīgi iejuties tēlā svinīgi atkārtojis skaļi pa visu baznīcu "Paldies, RIkij!". Viesi esot līdz asarām rāpojuši aiz smiekliem. Es ieteicu Liānai aizsūtīt brālim kartiņu ar tekstu "Paldies, Rikij!".

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru