ceturtdiena, 2009. gada 13. augusts

kāds ārā laiks?... un vēl jautā

Ja nu mani kas var novest līdz mērenam izmisumam, tad tā ir Lielbritānijas vasara! Aust atmiņā ainiņas no Ostinas, Dikensa, Brontē grāmatām un ekranizācijām, kā smaklās aprinas kundzītes pie pēcpusdienas tējas pārrunā laika apstākļus. Domā - parunāt par laiku tā ir tikai laika nosišana? A-aaaa, nekā! Tas ir pats būsiskākais temats katram, kas atrodas uz šīs salas. Bez diskusijas par laika apstākļiem pasaule neapgriežas ap asi, vai arī, ja apgriežas, tad nenostājas vietā:) Un ir arī ļoti būtisks pamatojums - laika apstākļu mainās dienā vairākas reizes. Ja iedomājies izskriet svārciņos, pamatojoties un to, ka vajar bija teju +30C, tad pats vainīgs, jo šodien vasara ir miljards gigakilometru attālumā, ir +16C un līst. Vakarā atkal skaidrojas, nedaudz zilas debesis, pēc minūtēm 20 viss apmācas, un atkal līst. Nākošā diena - it kā nekas nebūtu noticis - saule un 25. Aiznākošā diena, un visas pārējās atkal apmācies un līst. Tātad jāsecina, ka runāt par to, kāds ārā laiks, vēl ir ražīgi.
Un vari plēst matus un šaustīt sevi.. nevienu tas neinteresē. Apspied sevī lietussargu nīdēja balsi, nodur galvu un dodies vienu tādu beidzot nopirk, labi zinot, ka drīz pazaudēsi, bet dabūsi pirkt jaunu vienalga. Jo esi Londonā, un līst visu laiku ik pa brīdim.

Un pēcpusdienas tēja arī nav nekāda leģenda. Manā darba vietā (kas tagad ir vienīgā un īstā) pēc plkst. 15.00 nav iespējams ēst pusdienas, bet gan pasēdēt pie pēcpusdienas tējas. Tieši tā arī saucas - pēc plkst. 15.00 - pēcpusdienas tēja. Vārdsakot, cilvēki slinkā gaitā izvēlas vietu pie kāda no galdiņiem, pasūtot pēcpusdienas tēju un kūciņu. Visbiežāk tā ir 'cream and tea' (tulk "krēms un tēja"), kas patiesībā apzīmē "smalkmaizītes ar putkrējumu un ievārījumu un English Breakfest (melno) tēju ar pienu". Kundzītes ar uzkrāsotām sejām, kungi rūtainos uzvalkos malko tēju lēnā garā, piekožot klāt smilšmīklas izstrādājumu. Tik nereāla ainiņa. Tās pašas Ostinas, Dikensa un Brontē kundzītes, tikai citās kleitās - tējas kleitās! Jau ar Zani tikām skaidrībā - kas ir tējas kleitas - pumpainas, līdz ceļiem, ar īsajām vai garajām piedurknēm, noteikti ne lencītēm. Es vienu tādu gribētu - tējas kleitu. Kokteiļkleitas man ir - Liepājā kastē ;)

Ah, mīļie, mīļie, balta skaudība par laivbraucieniem un vasaru pie dabas.... Priecājamies par jūsu priekiem. Mīļi sveicieni no Kristapa. Viņš ceļā no darbiņa tagad.

1 komentārs:

  1. hmm, laikapstaaklji - varu nomierinaat - Latvijaa ir tipisks Londonas laiks - taa ka nav pat par ko skumt un muus apskaust, un visas laivoshanas jau 3 dienas ir izteikti slapji pasaacieni... - vieniigais pozitiivais aspekts tam visam - seenes labaak augs:) taa ka neskumsti un naakamaa peeclietus dienaa aizejiet izluukos uz anglju mezju lai vareetu veikt saliidzinosho statistiku seenju frontee:)
    nevaru sanjemties un uzsaakt zinju sacereeshanu par saviem shofereeshans jaukumiem, bet gan jau arii tam pienaakslaiks. par dziivoshanaam - man viens no Londonaa dziivojoshajiem draugiem plaano naakamo pus gadu blandiities pa pasauli un paarsvaraa pa dienvidameriku, un vinjam ir 2istabu dziivoklis - maybe man vinjam uzjautaat cik taalu un cik reaali ir vinja braucieni un kaadi ir vinja plaani attieciibaa uz dziivokli kameer vinjs buus prom? daarza gan vinjam nav, bet ir klavieres.

    AtbildētDzēst